Dış Cephe Duvar Mantolama Malzeme İmalatı Metpor Söve & Mantolama’da.

Termal konfor, bir malzemenin ısıya dayanma yeteneğidir ve enerji birikimiyle doğrudan bağlantılıdır. Çok fazla durağanlığa sahip duvarlar, örneğin büyük duvarlara, okullara, kırsal konaklara vb. dayalı yapılarda dış sıcaklıklardaki dalgalanmalara karşı koruyucu bir yatak görevi gören çok fazla enerji biriktirir. büyük termal kütleleri nedeniyle iç sıcaklıkları dış sıcaklıklardan büyük ölçüde farklıdır.

Yeni yapılarda, iç sıcaklıkların kontrolünü sağlamak için bu büyük duvarları yapmak mümkün değildir, bu nedenle yalıtım malzemeleri içeren, aynı verimlilik değerlerini elde ederken daha hafif olan muhafazalar yapılır. Yalıtımı iç ortamın yakınına yerleştirdiğimizde, ısıl kütlesinin sadece %10 ila 20’si arasında binanın ataletine katkıda bulunur. Bununla birlikte, yalıtım Eps mantolama kasasının dışına yerleştirildiğinde, duvar kütlesinin %90’ını tesisin termal konforuna katkıda bulunacaktır.

Termal Köprüleri Isı Yalıtım İle Sonlandırın

Döşemelerin kenarlarında kısmen desteklenen, genişliğinin 2/3’ünde seramik tuğla destek kullanan ve izolasyon odası ve seramik bölmeli kapalı binalar inşa etme konusunda yaygın bir gelenek vardır. Bu tip cephe sistemleri, bina zarfı boyunca termal köprüler oluşturur. Duvarların dikey yapısal destekleri de barındırma ihtiyacından etkilendiği durumlarda artış.

Metpor Dış Cephe Mantolama Levhası İle Yüksek Kalitede Isı Yalıtımı Yapabilirsiniz

Aynı şekilde, pencere veya kapıların yerleştirileceği duvarların açıklıkları, üzerindeki mahfazanın yükünü almak ve iletmek için lento bölgesinde zayıf nokta veya ısı köprüsü oluşturan elemanlardır. O bölümler, Genellikle kaplamasız, genellikle açıkta kalan beton bir kirişle yapılır. Buralara eps söve modelleri ile yalıtması önerilir. Söve nedir? diye merak ediyorsanız linkten ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İzolasyon levhasının tüm kalınlığı bina cephesinden geçtiğinden, dışarıdan mantolama bu ısı köprülerini hem yeni inşaatta hem de rehabilitasyonda çözer. Özellikle ısı köprüsü oluşturmaya yatkın yapı elemanlarından bir diğeri de saçak, balkon, teras vb. cephelerin çıkıntılarıdır. Bu alanlar strafor mantolama levhasıyla yalıtılmalıdır. Eps mantolama bu noktalarda dış cephenin sürekliliğini mükemmel bir şekilde çözmektedir. Bu yapı biçiminin çözümü, duvarların dışını yalıtmaktır.

Yoğunlaşmalar

Yoğuşma nemi, binaların iç mekanlarında meydana gelir, su buharından sıvı hale geçişten kaynaklanır. Bu, iki koşula bağlı olarak meydana gelebilir, banyolarda sıcak su kullanılırken ekstra nem katkısı veya hava soğutması nedeniyle oluşur.

Soğutma, duvarların yüzeyi veya iç yüzleri olabilen soğuk bir cisimle temas yoluyla gerçekleşir. Sıcaklıklar sınırı ( çiy noktası ) aşarsa, yoğuşma olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog yangın merdiveni instagram takipçi satın al ucuz yangın kapısı